Boekrecensie Deze beslissing verandert je leven, Noreena Hertz

Deze-beslissing-verandert-je-leven-Noreena-HertzAan de hand van praktische voorbeelden laat Noreena Hertz zien hoe je je automatische piloot m.b.t. het maken van keuzes kunt uitzetten. Een groot deel van ons keuzeproces gebeurt namelijk zonder dat we het doorhebben. Het boek Deze beslissing verandert je leven helpt je met het maken van de voor jou juiste keuzes.

Dit boek voorziet je van een mijns inziens nagenoeg compleet overzicht van allerlei factoren die van invloed kunnen zijn tijdens het keuzeproces van een mens. Het boek geeft je daarnaast vele tips om anders naar zaken te kijken en een vraagstuk vanuit een andere hoek te benaderen.

Hoewel de inhoud van het boek compleet is en je een inzicht geeft in hoe je een voor jou zo goed mogelijke keuze kunt maken, ben ik niet weg van de opbouw en weergave van dit boek. Het boek leest niet makkelijk doordat het een opeenstapeling van feiten en tips is. Het lijkt haast alsof je ouderwets rijtjes in je hoofd aan het stampen bent. Eén voordeel: aan het eind van elk hoofdstuk worden alle feiten en tips opgesomd zodat je het ook makkelijk als naslag werk kunt gebruiken. Leuk als je houdt van de psychologische redenen achter bepaalde keuzes!

Ik geef dit boek: 3 van de 5 sterren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *