Boekrecensie Naar een nieuwe mindset, Lut Wyers

Boekrecensie ‘Naar een nieuwe mindset’, Lut WyersLut Wyers tracht middels het boek ‘Naar een nieuwe mindset’ je te helpen bij het ontdekken van een nieuwe mindset, om zo zaken anders te bekijken en aan te pakken. Dit wordt pakkend uitgelegd middels de twee mindsets:

  • Fixed mindset: “Je tracht voortdurend te doen wat binnen je mogelijkheden ligt. Je vermijdt uitdagingen omdat je altijd intelligent wilt overkomen. Je wil niet valen te aanzien van anderen en verkiest de veilige modus”. Kernwoorden: hokjesdenken, handelen in patronen, spanning.
  • Groeimindset: “Je gelooft je te kunnen bekwamen, als je jezelf er maar op toelegt. Je bent bereid inspanningen te leveren. Je beseft dat je iets eigen maken een proces is van vallen en opstaan”. Kernwoorden: Open denken, flexibel handelen, slagkracht.

Na het accepteren / aannemen van een ‘groeimindset’ is het mogelijk om middels acht inzichten succesvol / slagvaardig te werk gegaan in de ‘nieuwe wereld’ (steeds sneller veranderende, onzekere en complexere wereld red.):

  1. Speel het spel
  2. Wees baas in eigen huis
  3. Vind comfort in onzekerheid
  4. Denk meer. Denk beter.
  5. Vertrek vanuit identiteit
  6. Doe
  7. Werk samen
  8. Waardeer en gun

Eigenlijk levert het boek op elke bladzijde wel informatie en inspiratie. ‘Naar een nieuwe mindset’ is typisch een boek dat je er even bij kunt pakken om even een minuutje wat anders te doen en wat voeding te geven. Stukken tekst die inspireren maar ook kleine oefeningen die je andere inzichten bieden. Erg goed gedaan!

Wat ook opvalt, is het design (mooi strak vormgegeven met speelse elementen), formaat van het boekje (klein vierkant van 10 bij 10 centimeter) en het Belgische taalgebruik (niet “vertaald” naar het Nederlands).

Conclusie: Naar een nieuwe mindset van Lut Wyers

“Streven we naar slagkracht, dan moeten we tussen de oren beginnen”, zo sluit Lut Wyers af. En dat is precies waar dit boekje bij helpt. Volop inspiratie, lees het vooral meerdere keren. Voor mij echt: 5 van de 5 sterren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *