Het Rijnland veranderboekje – Jaap Peters

Het Rijnland veranderboekje – Jaap Peters en Mathieu Weggeman

Rijnland veranderboekjeBreng de organisatie in handen van je vakmensen. En hoe je dat doet? Daar gaat het Rijnland veranderboekje over! Laat vakmensen gaan over hun eigen werk en geef ze daarvoor mandaat. Veel theorie aangaande verandermanagement gaat uit van een top-down proces. Het Rijnland veranderboekje niet, de auteurs beginnen bij daar waar het vak wordt uitgevoerd. Op de werkvloer, bij de vakmensen.

Een mooi gedachtengoed, of benaderingswijze of misschien is het zelfs wel een school: Rijnlands denken. Het tegenover gestelde van Angelo-Amerikaans denken en handelen. Een paar voorbeelden:

******

  • Anglo-Amerikaans: beleidsmakers bepalen en rollen uit
  • Rijnlands: Vakmensen bepalen, andere faciliteren

******

  • Anglo-Amerikaans: onzekerheid en risico’s mijden
  • Rijnlands: omgaan met onzekerheid en wat toevalt

******

  • Anglo-Amerikaans: uitrollen
  • Rijnlands: oefenen, oefenen, oefenen

******

De Rijnlandse veranderaanpak wordt opgesplitst in 4 delen:

  • Voortraject: “Het van de grond krijgen van een verandering is vaak het grootste obstakel”. Van belang om een fundament te creëren. Vijf belangrijke pijlers daarbij zijn: structuur, regie, realiteit, inspiratie, aansturing
  • Invoegstrook: Organiseer een kartrekkersgroepje, mensen die willen en kunnen inspireren. Met hen wordt het veranderplan gemaakt. Gezamenlijk wordt gewerkt aan betekenisgeving: kun je anderen inspireren? Daarna volgt een moment van stilstand, misschien wel terugval naar de oude situatie.
  • Veranderprogramma: vakmensen krijgen het roer van de organisatie weer in handen in deze fase. Hoe gaan we het organiseren met elkaar anders vormgeven?
  • Nazorg: Hoe borg je alles. Een deel van de transformatie is nu klaar, nu de stelselwijziging nog.

Het Rijnland veranderboekje is klein qua formaat. Het boekje geeft goede inzichten in de theorie en geeft voorbeelden uit de praktijk. Wat mij betreft zou iedereen dit boekje eens moeten lezen, in een uurtje heb je het gelezen. Wat ik lastig vind is dat je goed moet zoeken om te kijken wat nou precies de ‘Rijnlandse veranderaanpak’ is. Hier hadden de auteurs wat meer energie in mogen stoppen. Je moet echt zoeken naar een rode draad, mede doordat er continue voorbeelden tussendoor komen.

Conclusie: Het Rijnland veranderboekje

Een mooie manier van organiseren! Het boekje inspireert hiertoe. Het boekje geeft inspiratie, theorie en praktijkvoorbeelden. Echter had ik graag duidelijker gezien welke mogelijk stappen je kunt nemen. Geen stappenplan, want dat zou niet Rijnlands zijn, maar wellicht wel een overzicht van de stappen die de adviseurs zelf ooit hebben gemaakt in hun trajecten. Dat had echt verrijkt en inspiratiegegeven. Ik geef het boekje 3,5 van de 5 sterren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *