Zakboek voor succesvolle managers en coaches

Zakboek voor succesvolle managers en coachesBoekrecensie Zakboek voor succesvolle managers en coaches, Hessel Jan Smink en Jan Workamp

“Dit Zakboek behandelt korte thema’s die je bewust maken van je rol als leider. Het leert je kijken naar je eigen gedrag en geeft aan hoe je dit kunt verbeteren”. De auteurs nemen je van A tot en met Z mee langs diverse thema’s. Van Dromen tot Vertrouwen. En van Moed tot Zinvol.

Allereerst valt de vormgeving op. Het boekje is creatief vormgegeven met foto’s en kleuren. Dat maakt het boekje mijns inziens geschikt om cadeau te geven ter inspiratie. Eens wat anders dan een ‘standaard’ managementboek.

Vervolgens valt op dat de thema’s op een leuke manier, bijvoorbeeld met quotes, behandeld worden. Een voorbeeld hiervan bij het thema Authenticiteit: “mensen voelen haarfijn aan of je dingen doet waar je achter staat, die bij je passen en waar je je sterk bij voelt of dat je een bepaalde rol speelt of onnatuurlijk gedrag bij vertoont”. Mooie quote die aanzet tot (zelf)reflectie). Op deze manier word je op 26 thema’s geprikkeld en geïnspireerd.

Wat ik persoonlijk jammer vind zijn een aantal beweringen aangaande de inhoud van het boek die vermeld staan op de achterkant. Woorden zoals “baanbrekend”, “totaal nieuwe inzichten” en “resultaat na jarenlange research” zijn voor mij iets te veel van het goede. De inhoud prikkelt en inspireert maar geeft geen totaal nieuwe inzichten en is niet baanbrekend voor mensen die met enige regelmaat een boek openslaan.

Conclusie: Zakboek voor succesvolle managers en coaches

Ik zou het boek cadeau geven! Een mooi vormgegeven boek met inspiratie voor elke manager of coach. Thema’s die waardevol zijn voor elke manager. De manier waarop het boek wordt aangeprezen op de achterkant staat me minder aan en is mijns inziens ook niet helemaal passend bij de inhoud van het boek. Desalniettemin 4 van de 5 sterren voor het Zakboek voor succesvolle managers en coaches.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *